Det är alltid generellt sett mycket enklare att hitta information och program till en Windows dator, till stor del på grund av att det är det vanligaste operativsystemet. Detta hindrar dock inte att användare av andra tillverkare och operativsystem hittar lösningar på sina problem och skapar appar/program som fungerar till just deras dator.

En imac är en dator skapad av företaget Apple som på senare år har blivit allt större inom industrin. Detta medför att efterfrågan på väl fungerande mjukvara, program, har ökat och ett av de torrent program som har dykt upp sticker ut lite extra: Folx.

Versioner

Det finns en Basic version och en Pro version av denna app som har olika nivåer av användningsområden. Basic versionen är, precis som namnet säger, en version som låter dig använda de mest grundläggande funktionerna för att effektivt kunna utföra det man vill. Man kan använda sig av magnetlänkar för att starta en nedladdning och man kan även ladda ned via så kallade “trackers”.

Pro versionen har alla de användningsområden och möjligheter som Basic har men med en stor fördel. Det går att söka efter en torrent direkt inne i appen vilket gör att man inte behöver spendera flera minuter, eller till och med timmar, med att försöka hitta det man letar efter genom att gå igenom massor av olika hemsidor och trackers. Man söker helt enkelt efter ett nyckelord och appen söker då automatiskt igenom en mängd olika trackers och visar alla relevanta resultat samlade på ett och samma ställe.

Övriga funktioner

  • Prioritera torrenterna

Man kan enkelt prioritera sina torrenter och ge extra bandbredd till just den torrent som man vill få klar först eller sänka bandbredden för en torrent som det inte alls är bråttom med att få hem.

  • Tagga torrenterna

Genom att tagga sina torrenter kan man på ett enkelt och smidigt sätt sortera upp alla torrenter så att det blir lätt att hitta en specifik torrent i havet av alla nedladdningar som har gjorts.

  • Ställa in max ned- och uppladdningshastighet

Detta är troligtvis en av de viktigaste punkterna för många användare. Eftersom nedladdning i många länder inte anses vara ett lagbrott, utan att delandet av material (uppladdning) är det olagliga i det hela, så är det väldigt bra att man kan välja att sänka uppladdningshastigheten så pass mycket att det är praktiskt taget lika med noll som laddas upp. Detta är något som kan spara en enskild individ en massa problem med lagen och höga böter att betala.

Det kan dock finnas andra vettiga användningsområden. Exempelvis ifall man tycker att ens internet blivit allt för långsamt på grund av bandbredden som används upp när en torrent hämtas hem så kan man enkelt sänka max tillåtna hastighet så att nedladdningen inte stör det vardagliga surfandet mer än vad man anser är acceptabelt.