Tycker man om att använda datorn mycket kan det dra en del el, men även annat i hushållet kan dra mer el än vad man tror. Då ska man använda sig av en hemsida som https://tibber.com/se/ med smarta elavtal, förnybar el och lösningar med en smart app för att sänka elkostnaderna rejält. Det innebär även att man med gott samvete kan använda den stationära datorn mer och till exempel ägna sig åt att ladda ner torrentfiler, så kallade filnedladdningar.

Ladda ner filer med torrenting och spar el med Tibber

Att sitta mycket vid en dator är roligt och underhållande men har man en stationär dator, drar den så mycket som tio gånger mer el som en vanlig laptop. Det kan vara när man spelar mycket onlinespel, eller när man laddar ner filer med filöverföringsprotokollet bittorrent. Det kan vara bra att känna till hur bittorrent fungerar och vad det är så att man använder protokollet rätt. Då kan det även vara bra med tips på bästa torrentsidor att använda när man ska ladda upp eller ner filer. Tycker man ändå om att sitta mycket vid den stationära datorn trots att den drar mycket el, kan man spara el genom smarta lösningar med hjälp av Tibber! Genom att ansluta sig till Tibber får man 100 % förnybar el och man spar el med https://tibber.com/se/ med hjälp av en smart app som håller koll på elförbrukningen för allt man använder i hushållet. När man använder sig av tjänster på https://tibber.com/se/ spar man både pengar och gör miljön och klimatet en stor tjänst!

Spar el med https://tibber.com/se/ och använd torrenting

När man använder sig av tjänster på https://tibber.com/se/ får man många tillbehör i appen som är kopplad till tjänsterna. Med https://tibber.com/se/ kan man ansluta laddboxar till elbilar, solcellspaneler eller sänka värmekostnaderna i bostaden. När man spar el i hushållet, kan man med gott samvete sitta mer vid datorn med vetskapen om att elkostnaderna sänks rejält i hemmet med hjälp av Tibber. När man ägnar sig åt torrents vid datorn betyder det att torrenting står för fildelning eller uppladdningar och så länge man laddar eller delar innehåll som inte är upphovsrättsskyddat är det helt lagligt. Inom torrenting använder man sig av olika dataprotokoll som ständigt utvecklas och förbättras. En nyhet år 2015 var att bittorrent lanserade webbläsaren Project Maelstrom, vilket blev en ny bättre lösning att använda när man ägnar sig åt torrenting.

Tack vare om man ansluter sig till https://tibber.com/se/ så att man spar mycket el och använder 100 % förnybara energikällor, kan man till och med få ett överskott av el. Då har man mycket el över för intresset av att ägna sig åt torrenting. Har man anslutit solpaneler till tjänsterna på https://tibber.com/se/, kan man spara så mycket el att man har möjlighet att sälja tillbaka elöverskottet till andra Tibberkunder. Fördelen med Tibber är att man även kan skapa ett så kallat “smart hem” där man kan ansluta en stor del enheter i hemmet som är kompatibla med Tibber.