µTorrent är en BitTorrent-klient, och är närmare bestämt den största BitTorrent-klienten utanför Kina (där den slås av Xunlei). Sammanlagt har µTorrent mer än 100 miljoner användare. En anledning till det är sannolikt att programmet upptar mycket liten minneskapacitet på datorn. Faktum är att det är just detta som klientens namn syftar på: ”µ” är den grekiska bokstaven ”mu”, och används bland annat som prefix för att symbolisera ”mikro-”. Detta var hela tanken bakom programmet utveckling; att skapa en BitTorrent-klient med samma funktionalitet som större klienter som Vuze och BitComet, men som ändå använder minimalt av datorns kapacitet.

Trots att man använder program som µTorrent kan man dock få vänta en god stund på att en torrentfil laddas ned, eftersom processen fortfarande är beroende av hur många användare som seedar filen. Det kan därför vara bra att se till att man har en bekväm soffa att sitta i medan man väntar, där man också kan sitta skönt när man väl ska använda filen man har laddat ned. Du hittar ett stort utbud av soffor för alla smaker på Furniturebox.se.

µTorrent släpptes för första gången 2005, och utvecklades ursprungligen av Ludvig Strigeus. Programmet uppdateras och utvecklas än idag, men koden ägs numera av BitTorrent, Inc.