Torrenting som är ett verktyg för gratis datadelning online som används för att ladda upp och ladda ner en specifik fil. En torrent är enkelt beskrivet en mindre fil som håller reda på den faktiska filen. Torrentklienten är en typ av programvara som använder en torrent-fil för att kolla upp vilka som har den specifika filen som du önskar ladda ner. Filen som du vill ladda ner kan vara en musikfil, en film, ljudbok eller liknande. En torrentklient använder du med fördel på en dator men sedan kan du lyssna eller titta på filen du laddat ner på din mobiltelefon om du flyttar över den dit. Om du använder din mobiltelefon för att lyssna på musik, se på film och lyssna på ljudböcker är det viktigt att du är rädd om den. Det finns bra Iphone Pro 11 skal som du kan köpa för att ha det allra bästa skyddet för din mobil. När du använder telefonen flitigt är det väldigt lätt hänt att det händer något och om telefonen åker i marken är det bra om den inte skadas allt för mycket. Ett skal är väldigt billigt i jämförelse med att köpa en ny telefon.

Olika torrentklienter

En torrentklient är i grunden mjukvaran som kopplar uppladdare och nedladdare av en fil till varandra och med torrent-filens hjälp avgörs vilken typ av fil som ska delas. Det finns olika torrentklienter på marknaden. Själva handlingen att torrenta är laglig, däremot är det inte tillåtet att ladda ner upphovsrättsskyddat material. Själva infrastrukturen är inte olaglig i sig.

Var försiktig för att inte få virus

Med torrenting kommer en del risker. Den största risken är att du laddar ner ett virus tillsammans med den fil som du vill ha. Det var vanligare förut men det förekommer fortfarande och du bör vara försiktig om du överväger torrenting. Eftersom filerna inte hanteras av något företag finns det risk att filer innehåller skadlig kod. Det är viktigt att du har ett antivirusprogram på din dator för att den inte ska sprida sig i din dator. Det finns några säkerhetsåtgärder som går att vidta för att minska risken för att något ska hända. Det är bra att försöka använda torrent-webbplatser som bedöms vara säkra och som inte innehåller en massa annonser eller liknande. Det är olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddat innehåll så det är bra att alltid kolla upp sådant innan. Att alltid ha ett antivirusprogram installerat på datorn är en bra idé.